This has been the craziest year for everyone. Have made a lot of self-improvement plans but all down the drain. Today i started feeling after a long time what am i doing with my life . I have to become a better version of myself .

I am trying to…


Last year around this year i came across Max Deutsch challenges . I tried doing that but failed miserably as i was able to do it for only 4 months and then amazon happened and it was put on a pause . So learning from the mistakes this year i…


Sequential vs Parallel Computing

Sequential computing

  • Series are instructions are performed in a sequential fashion
  • One instruction is performed after the other

Parallel Computing

  • Series of instruction are performed in parallel to one another
  • Mostly faster
  • Difficult to implement and processes needs to coordinate with one another

Flynn’s taxonomy

The crux of parallel processing are CPUs…


According to W3C Web service is

A web service is a software system designed to support interoperable machine-to-machine interaction over a network. It has an interface described in a machine-processable format (specifically WSDL). …


Day 9

  1. https://leetcode.com/problems/rotting-oranges/ [ My Solution : https://github.com/tannishkPr/leet-code/blob/master/994.%20Rotting%20Oranges]
  2. https://leetcode.com/problems/permutations/submissions/ [ My Solution : https://github.com/tannishkPr/leet-code/blob/master/46.%20Permutations]

Day 10

  1. https://leetcode.com/problems/move-zeroes/ [My Solution : https://github.com/tannishkPr/leet-code/blob/master/283.%20Move%20Zeroes]
  2. https://leetcode.com/problems/generate-parentheses/ [My Solution : https://github.com/tannishkPr/leet-code/blob/master/22.%20Generate%20Parentheses]

Day 11

  1. https://leetcode.com/problems/best-time-to-buy-and-sell-stock-ii/ [My Solution : https://github.com/tannishkPr/leet-code/blob/master/122.%20Best%20Time%20to%20Buy%20and%20Sell%20Stock%20II]
  2. https://leetcode.com/problems/longest-substring-with-at-least-k-repeating-characters/ [My Solution : https://github.com/tannishkPr/leet-code/blob/master/395.%20Longest%20Substring%20with%20At%20Least%20K%20Repeating%20Characters]

Day 14

  1. https://leetcode.com/explore/challenge/card/30-day-leetcoding-challenge/528/week-1/3289/[My Solution : https://github.com/tannishkPr/leet-code/blob/master/Counting%20Elements]
  2. https://leetcode.com/problems/range-sum-of-bst/submissions/ [My Solution :https://github.com/tannishkPr/leet-code/blob/master/938.%20Range%20Sum%20of%20BST ]

Day 17

  1. https://leetcode.com/problems/largest-number/[My Solution : https://github.com/tannishkPr/leet-code/blob/9b08bc8b0a8a3a773af6ef6acf90ff48995c710a/179.%20Largest%20Number]
  2. https://leetcode.com/problems/middle-of-the-linked-list/ [My Solution : https://github.com/tannishkPr/leet-code/blob/master/876.%20Middle%20of%20the%20Linked%20List]
  3. https://leetcode.com/problems/backspace-string-compare/ [My Solution: https://github.com/tannishkPr/leet-code/blob/master/844.%20Backspace%20String%20Compare]

Day 20

  1. https://leetcode.com/problems/diameter-of-binary-tree/ [My Solution : https://github.com/tannishkPr/leet-code/blob/master/543.%20Diameter%20of%20Binary%20Tree%201]
  2. https://leetcode.com/problems/last-stone-weight/ [My Solution : https://github.com/tannishkPr/leet-code/blob/master/1046.%20Last%20Stone%20Weight%201]
  3. https://leetcode.com/problems/contiguous-array/ [My Solution : https://github.com/tannishkPr/leet-code/blob/master/525.%20Contiguous%20Array]


Month to mastery. challenge March

  • Finish data intensive applications
  • Try to attempt a design interview every 3 days
  • Solve 1 Leetcode hard question everyday

Day 11

Read chapter 2 of data intensive applications half of it

Design a web crawler start


Disclaimer: In the writing of this article, we have used grokking for the twitter search design, and this is a very very basic design and could be improvised.

Requirements

  • Let us assume that Twitter has 1.5 billion total users, with 800 million daily active users.
  • On average, Twitter gets 500 million…


Month to mastery challenge February edition . Half of this month is already over let’s see if we can complete this month challenge or not

Things I wish to work upon in this month .

  1. Start walking 10,000 steps each day spill from last months challenge
  2. Stop eating from outside as home cook food is the best .
  3. Solve 2 leetcode questions per day to improve on my data structure and algorithm skills as I am not there where I want to be
  4. Give at least one talk this month
  5. Complete head space course
  6. Talk to at least one new person every day


I have been feeling dissatisfied with my job and the current version of myself, which has led to more insecurity and daydreaming tendencies .

I always had a dream to go and work for Google, and I believe anything less than that is unacceptable. I have been interviewing with them…

Tannishk sharma

A person trying to do things his own way

Get the Medium app

A button that says 'Download on the App Store', and if clicked it will lead you to the iOS App store
A button that says 'Get it on, Google Play', and if clicked it will lead you to the Google Play store